عمده محصولات كشاورزي ارگانيك صادر مي‌شوند
1391/10/11

عمده محصولات ارگانيك كشاورزي با توجه به گران‌تر بودنشان از محصولات سالم و نيمه ارگانيك به كشورهاي هلند، انگلستان، آمريكا، ژاپن و كشورهاي حاشيه خليج فارس صادر مي‌شوند و سهم مصرف اين محصولات در ايران ناچيز است.

مهدي مهدي پور - دبير انجمن ارگانيك ايران  اظهار كرد: علي رغم اينكه توليد محصولات ارگانيك در كشور به تازگي آغاز شده در حال حاضر بيش از 70 هزار هكتار از اراضي كشور تحت مديريت ارگانيك قرار دارد و محصولات متنوعي مانند پسته وحشي، پسته معمولي، عسل، برنج، چاي، زعفران، خرما، رب گوجه فرنگي، گلاب، اسانس گل، انار، آب انار، انگور، آب انگور، كشمش، كيوي و ... توليد مي‌شود.

وي با بيان اينكه در پايان برنامه پنجم توسعه بايد 25 درصد از كل محصولات كشاورزي به صورت سالم يا (IPM) توليد شوند افزود: اگر توسعه محصولات ارگانيك با حمايت‌ها و بسترسازي‌هاي دولتي با همين روند ادامه يابد سطح زيركشت اين محصولات در پايان برنامه پنجم توسعه به يك ميليون هكتار خواهد رسيد.

دبير انجمن ارگانيك ايران افزود: برخي از محصولات توليد شده ارگانيك بوده و برخي ديگر نيز در حال گذار به ارگانيك هستند اما از آنجا كه ميزان توليد اين محصولات محدود و متنوع بوده، آمار دقيقي از آنها وجود ندارد.

مهدي‌پور با بيان اينكه كشاورزي ارگانيك از صادرات آغاز شده و رونق گرفت عنوان كرد: پيش از شروع برنامه‌ريزي براي توليد محصولات ارگانيك در كشور برخي از توليدكنندگان داراي سابقه‌ي 10 ساله در توليد و صادرات محصولات ارگانيك بودند.

وي خاطرنشان كرد: محصولات ارگانيك ايراني شامل پسته، مغز پسته وحشي، اسانس گل، گل محمدي، گلاب و زعفران هستند كه به كشورهايي مانند هلند، انگلستان، آمريكا، ژاپن و كشورهاي حاشيه خليج فارس صادرات مي‌شوند.

دبير انجمن ارگانيك ايران با بيان اينكه هزينه توليد محصولات ارگانيك كشاورزي بالاتر از محصولات نيمه ارگانيك و سالم است گفت: اين محصولات به دليل هزينه‌هاي توليد بالاتر و ويژگي‌ها و مزايايي كه براي سلامت آب، خاك، محيط زيست و انسان دارند تا حدي نسبت به محصولات سالم و نيمه ارگانيك گران‌تر هستند اما دولت مي‌تواند با يارانه هدفمند و مديريت شده به توليدكنندگان محصولات ارگاينك، آموزش و ترغيب كشاورزان براي توليد و فراهم كردن بستر مناسب براي عرضه مستقيم اين محصولات، سطح زير كشت، توليد و مصرف داخلي محصولات ارگانيك را افزايش دهد.

مهدي پور با بيان اينكه حفظ سلامت مردم و حفظ محيط زيست مهم‌تر از صادرات محصولاات ارگانيك است اظهار كرد: براي اينكه قيمت‌ محصولات ارگانيك بيش از حد افزايش نيابد، هماهنگي‌هايي با شهرداري‌ها و سازمان ميادين ميوه و تره‌بار صورت گرفته تا توليدكنندگان بزرگ محصولات ارگانيك بتوانند محصول خود را به صورت مستقيم در غرفه‌هاي اختصاصي خود در ميادين تره‌بار عرضه كنند.

به گفته وي توسعه غرفه‌هاي عرضه محصولات ارگانيك در ميادين تره‌بار در راستاي حذف واسطه‌ها و جلوگيري از افزايش بيش از حد قيمت اين محصولات نسبت به ديگر محصولات كشاورزي است.

دبير انجمن ارگانيك ايران با بيان اينكه از نظر فرهنگ‌سازي در زمينه محصولات ارگانيك رتبه دوم در منطقه را داريم عنوان كرد: حدود 68 ميليون هكتار از اراضي جهان تحت مديريت ارگانيك است كه حدود 35 ميليون هكتار آن به صورت برداشت از عرصه طبيعي بوده و مابقي آن از مزارع و باغات تحت مديريت و كنترل كشاورزان است.

مهدي‌پور درباره ميزان فروش محصولات ارگانيك گفت: ميزان فروش محصولات ارگانيك در سال 2011 حدود 50 ميليارد يورو بود كه در اين ميان حدود 22 ميليارد يورو به اتحاديه اروپا و آمريكا اختصاص داشت. همچنين آسياي شرقي حدود يك ميليارد يورو و عربستان و كشورهاي حاشيه خليج فارس نيز حدود سه دهم ميليارد يورو فروش داشتند اما در ايران فروش ناچيزي صورت گرفته و آمار دقيقي از آن در دست نيست.

وي با اشاره به اينكه پروسه‌ي تأييد محصولات ارگانيك در كشور، مطابق با استانداردهاي جهاني است تصريح كرد: براي تأييد محصولات ارگانيك، سازمان‌هاي مستقل و تأييد شده از سوي مراجع ذي‌صلاح به صورت مستقل به بازرسي و صدور گواهي به اين محصولات مي‌پردازند. 

منبع : خبرگزاري ايسنا

تعداد مشاهده خبر1 بار
تصاویر مرتبط


مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
 
آدرس پست الکترونیکی شما
   
توضیحات
 
تغییر کد امنیتی
کد امنیت
 
وزارت جهاد کشاورزی
کلیه حقوق این سایت متعلق به وزارت جهاد کشاورزی می باشد
Powered by DorsaPortal