مصرف كود و سم در برخي محصولات كشاورزي بالاست
1392/10/14

رييس سازمان حفظ نباتات كشور گفت: مصرف كود و سموم شيميايي در توليد برخي محصولات كشاورزي بالاست كه افزايش سلامت محصولات كشاورزي از طريق كاهش مصرف اين مواد و كنترل بيولوژيك در دستور كار اين سازمان قرار مي‌گيرد.

محمد علي باغستاني ميبدي  اظهار كرد: بايد در جامعه و شبكه كشاورزي به اين باور برسيم كه روش‌هاي مبارزه شيميايي آخرين ابزار و راهكار در مديريت آفات كشاورزي است و در اين راستا سازمان حفظ نباتات آموزش، پژوهش و ترويج بايد مهمترين اولويت خود در نظر بگيرد تا بتواند اين باور عمومي را در بين كشاورزان نهادينه كند.

وي افزود: اين باور عمومي بايد ابتدا در ميان كارشناسان بخش و شبكه‌هاي مراقبت ترويج شود و نهايتا در ميان همه كشاورزان گسترده شود كه البته در گذشته مساله آموزش و ترويج در زمينه حفظ نباتات كمرنگ شده بود چرا كه اين اطلاعات تنها در حد مقاله و گزارش‌هاي نهايي مانده و به عرصه اجرا وارد نشده بود.

رييس سازمان حفظ نباتات كشور تاكيد كرد: در ترويج و نهادينه كردن استانداردهاي توليد محصول كشاورزي سالم بايد در ساختار اجراي سازمان حفظ نباتات تغييرات قابل توجهي صورت گيرد و در اين راستا رسانه‌ها و مطبوعات مي‌توانند نقش مهمي ايفا كنند.

باغستاني گفت: يكي ديگر از اولويت‌هاي مهم در ارتقاي سلامت محصولات كشاورزي ورود فن‌آوري و تكنولوژي در درون شبكه‌هاي مراقبت كشاورزي است تا بتوان ضمن تدوين شبكه كشاورزي تبادل اطلاعات را با بالاترين سرعت انجام داد كه توليدكنندگان و كشاورزان بتوانند در كوتاه‌ترين زمان ممكن از اين اطلاعات براي افزايش و ارتقاي سلامت محصولات خود استفاده كنند.

وي اظهار كرد: گرچه برخي اظهارات در اين زمينه كه محصولات كشاورزي ايران سالم‌ترين محصولات توليد شده در جهان است نمي‌تواند چندان درست باشد اما ميزان مصرف كود و سموم شيميايي در برخي محصولات كشاورزي در حد مطلوب و استانداردي قرار دارد.

رييس سازمان حفظ نباتات كشور ادامه داد: مصرف كود و سموم شيميايي و باقيمانده‌هاي شيميايي در برخي محصولات كشاورزي بالاست كه اين دغدغه را به وجود مي‌آورد كه كاهش كود و سموم شيميايي در توليدات كشاورزي به عنوان يكي از مهمترين ماموريت‌هاي جديد در مديريت سازمان حفظ نباتات مدنظر قرار گيرد.

باغستاني عنوان كرد: پيكره سازمان حفظ نباتات در طول سال‌هاي اخير فرسوده شده و تاكنون نيروي انساني و بدنه كارشناسي اين سازمان تقويت نشده است كه به نظر مي‌رسد بايد با حمايت جدي از سوي وزارت جهاد كشاورزي اين بدنه كارشناسي تقويت شود.

وي ادامه داد: سازمان حفظ نباتات به عنوان تامين كننده امنيت غذايي و مسئول حفظ پايداري توليد نقش موثري در بهداشت محصولات كشاورزي دارد كه در اين راستا بايد اقدامات لازم نسبت به تزريق كارشناسان و محققان در اين سازمان انجام شود. 


منبع : خبرگزاري دانشجويان ايران ( ايسنا )

تعداد مشاهده خبر0 بار
تصاویر مرتبط


مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
 
آدرس پست الکترونیکی شما
   
توضیحات
 
تغییر کد امنیتی
کد امنیت
 
وزارت جهاد کشاورزی
کلیه حقوق این سایت متعلق به وزارت جهاد کشاورزی می باشد
Powered by DorsaPortal