• 1403/04/24 - 08:46
  • - تعداد بازدید: 13
  • - تعداد بازدیدکننده: 8
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

مهار کامل و اطفاء حریق منطقه حفاظت شده خائیز استان کهگیلویه و بویراحمد ، وزرش شدید باد و گرمای هوا دلایل طولانی شدن مهار آتش سوزی در ارتفاعات استان کهگیلویه و بویر احمد

مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت جهاد کشاورزی عامل انسانی ،  وزش شدید باد و گرمای هوا را دلایل طولانی شدن مهار آتش سوزی در ارتفاعات استان کهگیلویه و بویراحمد اعلام کرد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، نبی‌الله رشنو درباره آخرین اقدامات منجر به مهار آتش سوزی در منطقه حفاظت شده خائیز به خبرنگار ما گفت: آتش سوزی گسترده چهار روزه اخیر در محدوده ارتفاعات خائیز منتهی به حوضه های حفاظت شده و منابع طبیعی مشترک میان استانهای خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد رخ داد که با اقدامات و عملکرد مجموعه دستگاههای ذیربط در اطفاء و خاتمه حریق، نهایتاً این آتش سوزی ساعت 11 روز جمعه ۲۲ تیر ماه کاملا مهار شد.
وی افزود: متاسفانه در این آتش سوزی حدود ۴۵۰ تا ۵۰۰ هکتار از اراضی تحت پوشش سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان منابع طبیعی نابود شده استمدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل با اشاره به اینکه بخشی از این اراضی موسوم به تنگ علمدار و ارتفاعات خائیز یکی از غنی‌ترین و کمیاب‌ترین حوزه‌های زیست حیات وحش کشوری بوده است ،افزود: خوشبختانه تاکنون تصویر و گزارشی از مرگ حیات وحش جانوری نداشته‌ایم.  
رشنو ادامه داد : بر اساس مصوبه شورای عالی مدیریت بحران به سرپرستی وزیر کشور همه دستگاه‌های مسئول از بامداد روز دوشنبه در دو جبهه خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد برای مهار آتش سوزی وارد کارزار شدند ، اما به دلیل وجود گرمای بیش از حد هوا ، وزش شدید باد و نیز وجود منابع گیاهی و جنگلی ، امکان مهار آتش در کمتر از چهار روز امکان‌پذیر نشد. 
وی به کارگیری بالگردها و هواپیماهای ایلیوشین در کنار فعالیت شبانه روزی نیروهای زمینی شامل امداد و نجات هلال احمر و نیروهای مردمی و مقاومت بسیج و جامعه عشایری برای مهار آتش را بسیار کارساز ارزیابی کرد و افزود: از روز بیستم تیر ماه با ورود هواپیماهای ایلیوشین که قدرت حمل ۴۰ تن آب را دارند، مسیر کنترل آتش هموارتر شد ، اما همواره با تشدید وزش باد کانونهای جدید آتش دوباره شعله ور می شد. 
وی افزود: نیروهای پیاده همچنان در منطقه حضور دارند تا به مجرد مشاهده شعله احتمالی آتش، چه خود و چه سایر نیروهای امدادی فوراً برای اطفای حریق اقدام نمایند.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل جهاد کشاورزی با اشاره به آسیب‌های وارده به خانواده عشایری مستقر در محدوده منابع طبیعی خائیز و تنگ علمدار هم گفت: بر اساس گزارش اولیه حدود ۷۰ راس دام این خانواده عشایری به همراه چادر و امکانات اسکان در آتش سوخت.
رشنو با اشاره به عامل انسانی وقوع این حادثه گفت : اگرچه هنوز آمار نهایی از آسیب‌های وارده به منابع طبیعی و حیات وحش جانوری و حتی نیروهای انسانی فعال در مهار آتش گزارش نشده است، اما طبق قانون با فرد خاطی که چنین فاجعه محیط زیستی پدید آورد، برخورد قضایی خواهد شد. 
مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت جهاد کشاورزی همچنین از کشاورزان درخواست کرد:با وجود گرمای شدید هوا از آتش زدن کاه و کلش باقیمانده از فعالیت کشاورزی به شدت پرهیز کنند؛ زیرا در صورت اثبات وقوع حریق ناشی از این بی‌احتیاطی، برای آنان نیز طبق قانون اعلام جرم ، جریمه نقدی و زندان پیش‌بینی شده است.

  • گروه خبری : دفتر مدیریت بحران,اخبار ویژه بحران
  • کد خبر : 179748
کلمات کلیدی
مریم  رضازاده
خبرنگار

مریم رضازاده

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید