افزایش ۲۷۸ درصدی حجم سوختگی پوشش گیاهی کشور در سال جاری
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور گفت: امسال به دلیل تغییر اقلیم، کاهش بارش و افزایش حجم پوشش گیاهی خشک شده، ۲۷۸ درصد به حجم سوختگی اضافه شد.

به گزارش خبرنگار مهر، روز شنبه ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ نشست شورای راهبردی حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با حضور رئیس سازمان، فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و نمایندگان ادارات منابع طبیعی استانهای مختلف در محل این سازمان برگزار شد.
روز ۲۴ اسفند سالگرد تأسیس یگان حفاظت منابع طبیعی است که در سال ۱۳۸۴ در کشور راهاندازی شد.
در این نشست به مشکلات ادارات منابع طبیعی در استانها پرداخته شد. این چالشها شامل تعارض تعریف قانون معادن با حفاظت منابع طبیعی، بلاتکلیفی ادارات منابع طبیعی در پاسخگویی به استعلامات معادن، کند بودن تهیه و نصب دوربینهای حفاظتی، عدم تأمین اعتبار برای خرید پهپاد، چالش این ادارات با صنایع و گرید بالای آلودگی آنها، خودروهای چین و مشکلات ادارات حفاظت منابع طبیعی، عدم تجهیزات دفاع شخصی برای یگان حفاظت، یگان خودرویی فرسوده و کمبود ماشینآلات، کمبود نیروی انسانی کارآمد برای جلوگیری از قاچاق چوب، دام مازاد و تخریب مراتع، آفات و تهدید جنگل زاگرس، درگیری ۲۳ استان با ریزگردها و تهدید جنگلها، تهدید گونههای بومی گیاهان دارویی و.... بودند.
علی ملکی آهنگران، فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در این نشست گفت: در ۱۱ ماهه امسال بیش از ۵۳ هزار تماس مردمی با سامانه ۱۳۹ که هر یک به یک عملیات منجر شد.
وی افزود: حدود ۳۰ هزار پرونده درباره جرایم مختلف طی این مدت تشکیل شده است. ضمن اینکه بیشاز ۵ هزار نفر متعرض به منابع طبیعی به دستگاه قضا معرفی شد.
ملکی با اشاره به ضبط ۷۰۰ تجهیزات قطع درخت، ادامه داد: به بیشاز ۲۳ هزار هکتار از اراضی ملی به بیتالمال برگشت شد و در این خصوص ۵۴۳ پرونده در راستای تخریب اراضی ملی تشکیل شده است.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور با اشاره به آمار حریق گفت: با توجه به کاهش با شد سال جاری و افزایش حجم پوشش گیاهی خشک شده ۲۷ درصد به تعداد فقرههای آتش سوزی نسبت به سال گذشته افزایش یافته علاوه بر اینکه شاهد افزایش ۲۷۸ درصدی حجم سوخته شدن پوششهای گیاهی در ۱۱ ماهه امسال بودیم.
ملکی آهنگران با کشف قاچاق چوب در سال جاری ادامه داد: بیش از ۷۴ هزار اصله چوب کشف و ۴۰۹ پرونده برای کوره زغال تشکیل شد. ضمن اینکه ۴ هزار پرونده برای چرا غیرمجاز دام نیز تشکیل شده و در حال رسیدگی است.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور با اشاره به ایام نوروز پیش رو اظهار کرد: دستورات لازم به امضا ریاست سازمان به ادارات منابع طبیعی سراسر کشور ابلاغ شده است.
وی با تاکید بر شیفت بندی مناسب یادآور شد: در راستای خلأ نیروی انسانی باید از همکاران داوطلب و ظرفیت دهیاریها و شوراهای محلی باید کمک گرفت.
ملکی آهنگران ادامه داد: اجرای دو رزمایش برای جنگلهای هیرکانی و زاگرس ابلاغ شده برای مقابله با حریق در این عرصهها به ویژه در ایام نوروز که جنگلها بیشتر تهدید میشوند.
وی با بیان اینکه این رزمایشها در اواخر فروردین انجام میشود، گفت: در خصوص کوچ و چرا دام در مراتع نیز دستورالعملها ابلاغ شده که باید مدنظر ادارات منابع طبیعی استانها باشد.
این مقام مسئول تاکید کرد: در ایام نوروز یک خلأ به وجود میآید و ممکن است برخی از این فرصت سوءاستفاده کرده و به تصرف و تعرض اراضی ملی بپردازند که با ایست و بازرسی و گشتهای ویژه اجازه نداد و فعالیت قاچاقچیان چوب حذف شود.
ملکی آهنگران در پایان بر ارتباط ویژه حافظان عرصههای ملی و منابع طبیعی با پلیس جرایم اقتصادی تاکید کرد.
همچنین علی تیموری، رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در این نشست با اشاره به فعالیت یگان حفاظت منابع طبیعی گفت: جنگلبانان کشور به دلیل وظیفه سنگینی که بر عهده دارند و حفاظت و مراقبت از عرصههای ملی و منابع طبیعی نباید دغدغه معیشت و مسکن داشته باشند و در این راستا سازمان در حال تلاش برای رفع این بخش از مشکلات یگان حفاظت است.
وی افزود: در تأمین خودرو تجهیزات هزینه شده و باید این ابزار به کار گرفته شود و نیازمندی این حوزه استانها به فوریت رفع شود.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با تأکید بر حفاظت اراضی ملی به عنوان انفال بیان کرد: این شاخصه جنگلبان است که شب و روز، گرما و سرما، تعطیلات و غیرتعطیلات نمیشناسد. جنگلبانان باید لباس متحدالشکل در ایام نوروز داشته باشند که گردشگران به راحتی آنها را بشناسند.
تیموری گفت: یکی دیگر از وظایف ما آموزش و آگاهی دهی به مردم برای جلوگیری از قطع درختان و آتشسوزی مراتع و جنگلها است. ضمن اینکه جنگلبانان باید با حضور پررنگ، حس امنیت را برای قاچاقچیان چوب در این ایام از بین ببرند.