مرجعیت دانش فناوری موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی برای تولید واکسنهای نوترکیب نسل دوم

رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی با اعلام آمادگی محققان و دانشمندان ایرانی برای مقابله با هر نوع بیماری همهگیر احتمالی در آینده اعلام کرد: با وجود هزینههای فراوان برای تولید واکسن مقابله با ویروس کووید ۱۹ و ضرورت نجات جان بیماران در دوران سخت کرونا، اکنون ۳.۵ میلیون دُز واکسن باقیمانده از آن زمان به دلیل عدم نیاز معدوم میشود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهادکشاورزی، علی اسحاقی در گفت و گو با خبرنگار ما ارزش این تعداد واکسن را ۶۰۰ میلیارد تومان برآورد کرد و افزود: در ایام همهگیری کرونا این موسسه وابسته به وزارت جهادکشاورزی ۵ میلیون دُز واکسن تولیدی جدید خود را با نام «رازی کوپارس» به ارزش ۹۲۵ میلیارد تومان برای نجات جان بیماران مبتلا به کرونا تولید و به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تحویل داد که بدون هیچ عارضه جانبی به مصرف درمانی بیماران رسید.
وی افزود: دانشمندان این موسسه توانستند برای نخستین بار در جهان افتخار تولید واکسن تزریقی - استنشاقی کرونا با نام تجاری «رازی کوپارس» را در کارنامه درخشان ۱۰۰ ساله موسسه ثبت کنند که اکنون در بسیاری از منابع علمی روز جهان پزشکی به واکسن رازی کوپارس به عنوان اولین واکسن تزریقی - استنشاقی جهان اشاره میشود، زیرا مقالات تخصصی و مراحل سهگانه کلینیکال آن در مجلات معتبر علوم پزشکی جهان به چاپ رسیده است.
رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی گفت: در زمان شیوع پاندمی کووید ۱۹ در اسفند ماه ۱۳۹۸، وظیفه ما مانند هر زمان دیگر تولید واکسن بود که با توجه به زیرساختهای علمی موجود در موسسه، فروردین ماه ۱۳۹۹ فرموله واکسن آماده شد و در پایان اردیبهشت آزمایش جانوری آن هم روی میمون انجام و نتایج آن اعلام شد.
وی درباره نیاز فوری بیماران به دارو و واکسن ضد کرونا در آن دوران سخت و اهمیت تحویل فوری هم توضیح داد: همان ایام نیز سرعت کار در مؤسسه رازی بسیار مناسب بود؛ اما میبایست این سرعت در بقیه سازمانهای مرتبط نیز حفظ میِشد تا مانع وابستگی ایران به واردات واکسن از سایر کشورها شود.
اسحاقی در مورد میزان آمادگی مؤسسه رازی در مواجهه با پاندمیهای احتمالی در آینده هم گفت: در حال حاضر از نظر زیرساختی در مؤسسه رازی و حتی سایر مؤسسات آمادگی بسیار بیشتری به نسبت زمان شیوع کووید ۱۹ وجود دارد. ما همان سال آمادگی داشتیم تا ۵۰ میلیون دُز واکسن را تولید و به وزارت بهداشت تحویل دهیم زیرا هم مواد اولیه و هم تجهیزات تولید را در اختیار داشتیم.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا نمیتوان واکسنهای باقیمانده را به نوعی در تولید سایر فرآوردههای زیستی جدید استفاده کرد، افزود: به جهت گذشت تاریخ مصرف و اهمیت موضوع سلامتی مردم، مجاز به مصرف آن نیستیم.
نظر دهید