مطالبات واردکنندگان مواد اولیه کودهای شیمیایی پرداخت میشود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت که با مساعدت وزیر جهاد کشاورزی هرچه زودتر مطالبات وارد کننده مواد اولیه کودهای شیمیایی را برطرف می کنیم.

گروه اقتصادی خبرگزاری فارس، علیرضا مهاجر معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در نشست انجمن صنفی تولید کنندگان کودهای کشاورزی ایران در پاسخ به سوال خبرنگار فارس که پس از اتفاقات سوریه تولید کنندگان کود که بخشی از نیاز مواد اولیه خود را از خاک سوریه تامین میکردند چه اتفاقی میافتد گفت ما پیش از این پیشبینی کرده بودیم و کشورهای جایگزین را انتخاب کرده بودیم و هیچ مشکلی از نظر تامین مواد اولیه کارخانههای تولید کننده کود داخلی وجود ندارد. مهاجر در پاسخ به اینکه اینکه مطالبات وارد کنندگان مواد اولیه کود کشاورزی چه زمانی پرداخت میشود گفت امروز با وزیر جهاد کشاورزی سعی میکنم جلسهای داشته باشم و هرچه زودتر مطالبات وارد کننده مواد اولیه کودهای شیمیایی را برطرف کنم. پیش از این انجمن تولیدکنندگان کودهای کشاورزی گفته بودند از بهمن ۱۴۰۲ ارز به واردات مواد اولیه کودهای سولفات پتاسیم اختصاص نیافته است در عین حال ۵۹ میلیون دلار برای واردات کودهای آماده اختصاص داده اند.معاون وزیر جهاد کشاورزی در این باره توضیح داد و گفت تلاش می کنیم تا جایی که امکان دارد نیاز داخل را از ظرفیتهای داخل تامین کنیم در عین حال اگر کود وارداتی برای کشاورزان داخلی مناسب باشد وارد خواهیم کرد.وی افزود با شرایط چند نرخی ارز که پیش آمده اختصاص ارز برای وارد کنندگان مشکلاتی داشته است که با صحبتی که شده قرار است به زودی برطرف شود.مهاجر همچنین میزان نیاز کود شیمیایی را حدود چهار و نیم میلیون تن عنوان کرد و گفت حدود دو و نیم میلیون تن کود ازته و ۵۰۰ هزار تومان کود پتاسه و یک و نیم میلیون تن کود فسفاته در کشور نیاز است.
معاون امور زراعت در پاسخ به اینکه قطعی برق و انرژی مشکلاتی برای تولید کنندگان ایجاد کرده و چه اقدامات کنترلی دارید گفت باید دولت توجه داشته باشد که امنیت غذایی با واردات تامین نمیشود. وی افزود چرخه تامین مواد غذایی طوری است که اگر یک ساعت غفلت شود کل تامین مواد غذایی به هم میریزد. مهاجر تاکید کرد که رسانهها هم باید کمک کنند که قطعی برق در مراکز تولید غذا اتفاق نیفتد، بخش کشاورزی مشابه بخشهای دیگر نیست و باید توجه ویژه شود.وی افزود اما در برنامه هفتم توسعه تاکید شده تولیدات کشاورزی به ۱۶۰ میلیون تن برسد که در این صورت نیاز به کود شیمیایی هم افزایش خواهد یافت. در این جلسه مطرح شد که بر اساس اعلام سازمان خوار و بار جهانی ملل متحد، امنیت غذایی بدون استفاده از کود عملی نمیشود و در داخل کشور هم کیفیت تولید کود داخلی متناسب با استانداردهای جهانی پیش رفته و نقطه ضعفی نسبت به مشابه جهانی ندارد. علیزاده نماینده شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در پاسخ به سوال خبرنگار که کارخانههای کود داخلی میگویند با ۳۰ درصد ظرفیت کار میکنند و تولیدات آنها را وزارت جهاد کشاورزی خریداری نمیکند گفت قرارداد ابلاغی برای شرکت خرید ۳ میلیون تن است که خریداری میشود و تقریباً همه تولید کنندگان کودهای فسفات قرارداد دارند. وی افزود ما متعهد هستیم هر میزان که تولید کنندگان داخلی تولید داشته باشند از آنها خریداری کنیم.