رئیس مرکز آمار ایران خبر داد:
استفاده از فناوریهای جدید و شرکتهای دانشبنیان در سرشماری عمومی کشاورزی/ ۱۵ هزار نفر در سرشماری عمومی کشاورزی مشارکت دارند

رئیس مرکز آمار کشور با بیان این که در سرشماری عمومی کشاورزی از فناوریهای جدید و شرکتهای دانشبنیان برای جمعآوری دادههای باکیفیت استفاده میشود، گفت: حدود ۱۵ هزار نفر شامل نیروهای ستادی و عملیاتی، در این سرشماری مشارکت دارند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از ایرنا، غلامرضا گودرزی رئیس ستاد مرکزی سرشماری عمومی کشاورزی ایران روز شنبه در آیین آغاز عملیات اجرایی طرح سرشماری عمومی کشاورزی سال ۱۴۰۳ کشور در شهرستان ری، با اشاره به اهمیت اجرایی طرح سرشماری عمومی کشاورزی اظهار داشت: سرشماری کشاورزی مقدمه سرشماری نفوس و مسکن است که در سال ۱۴۰۵ باید انجام گیرد.
وی افزود: از همه دستگاهها درخواست دارم همین طور که در سرشماری کشاورزی ما را یاری کردند سال بعد در سرشماری نفوس و مسکن هم ما را یاری کنند.
رئیس مرکز آمار کشور خاطرنشان کرد: ما در مرکز آمار تلاش داریم، تولیداتمان حرفهای، تخصصی و بدون هرگونه جانبداری باشد.
گودرزی خاطرنشان کرد: اطلاعاتی که ما از افراد دریافت خواهیم کرد کاملا محرمانه خواهد بود و نتایج نهایی سرشماری تنها به دستگاههای دولتی برای انجام برنامهریزی صحیح در حوزه کشاورزی اعلام خواهد شد.
وی به اهمیت سرشماری کشاورزی در کشور و اقدامات انجام شده برای اجرای آن اشاره کرد و افزود: سرشماری کشاورزی به دلیل تاثیرات آن بر برنامهریزیهای کشاورزی و همچنین اقتصاد کشور، یکی از سرشماریهای مهم به حساب میآید و امروز این سرشماری در کل کشور آغاز شد و وزارتخانهها و نهادهای مختلف، از جمله وزارتخانههای کشور و جهاد کشاورزی، در این سرشماری همکاری میکنند.
این مقام مسوول یادآور شد: ما در مجموعه خود آمار را حقالناس میدانیم و معتقدیم اگر اشتباهی در تولید آن صورت گیرد مقصر خواهیم بود.
گودرزی ادامه داد: در سرشماری کشاورزی ۱۴۰۳ استفاده از روشهای متنوع برای کاهش هزینهها و افزایش دقت دادهها در نظر گرفته شده است، همچنین در این سرشماری کشاورزی برای ملاحظات اقلیمی و توجه به ویژگیهای هر استان، اختیارات استانی بیشتر از قبل داده شده است.
وی با بیان اهمیت جمعآوری دادههای دقیق و معتبر برای بهبود برنامهریزیهای کشاورزی و اقتصادی کشور، به نقش رسانهها در اطلاعرسانی و تشویق مردم به مشارکت در سرشماری تاکید کرد و گفت: سرشماری عمومی کشاورزی به معنی شمارش همه واحدهای کشاورزی کشور و ثبت خصوصیات هر یک به طور جداگانه است و از آنجا که این سرشماری تمام واحدهای کشاورزی نقاط روستایی و شهری سراسر کشور را تحت پوشش قرار میدهد، به آن سرشماری عمومی کشاورزی گفته میشود.
تاکنون پنج سرشماری طی سالهای ۱۳۵۲، ۱۳۶۷، ۱۳۷۲ و ۱۳۸۲ با استفاده از ابزار کاغذی و سال ۱۳۹۳ با استفاده از ابزار الکترونیکی (تبلت) در کشور اجرا شد و نتایج آن در سطح کوچکترین واحد جغرافیایی شهر و روستا منتشر شده است.
نظر دهید