تحقق رشد اقتصادی مثبت در شش ماه اول ۱۴۰۳/ ماشین آلات و ساختمان پیشتاز جذب سرمایه گذاری
بر اساس محاسبات مقدماتی اداره حسابهای اقتصادی بانک مرکزی، تولید ناخالص داخلی به قیمت پایه (به قیمتهای ثابت سال ۱۴۰۰) در سه ماهه دوم سال ۱۴۰۳ به رقم ۲۱۳۰۹.۳ هزار میلیارد ریال رسید که نسبت به سه ماهه دوم سال ۱۴۰۲، رشد ۲.۷ درصدی را نشان میدهد. همچنین رشد اقتصادی بدون نفت طی دوره مذکور معادل ۲.۳ درصد بوده است.
ارائه یک سبد حمایتی از کشاورزان ضروری است.
رئیس مؤسسه پژوهشهای برنامهریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی گفت: نگاه حمایتی ما در ایران به خرید تضمینی و پرداخت یارانه محدود شده است و باید یک سبد حمایتی برای هر محصول داشته باشیم.
افزایش مدیران زن در وزارت جهادکشاورزی/ساماندهی مشاغل زنان روستایی و عشایری
مدیرکل دفتر توسعه فعالیتهای کشاورزی زنان روستایی و عشایری وزارت جهادکشاورزی گفت: انتصاب زنان در پستهای مدیریتی در این وزارتخانه براساس توانمندی و تخصصگرایی بیشتر خواهد شد.
بیش از ۲۵ درصد گوشت قرمز کشور توسط عشایر تولید میشود/ جمعیت عشایری در ۲۷ استان کشور پراکنده هستند.
رئیس فراکسیون کشاورزی پویا و عشایر مجلس، گفت: عشایر کشور با جمعیتی بالغ بر یک میلیون و دویست هزار نفر و حدود ۲۵۰ هزار خانوار سهم بسزایی در تولید گوشت قرمز و صنایع دستی دارند و بیش از ۲۵ درصد گوشت قرمز کشور توسط این قشر تولید میشود.
تحولات جدید در حوزه کشاورزی ایران؛ تمرکز بر صادرات و کشاورزی قراردادی
در پی تحولات اخیر در سیاستهای کشاورزی کشور، وزارت جهاد کشاورزی با جدیت به دنبال ایجاد تغییرات اساسی در نظام تولید و مصرف محصولات کشاورزی است. در حالی که تولیدات داخلی افزایش یافته، بخش عمدهای از این محصولات به بازارهای خارجی صادر میشود و همین موضوع چالشهایی را در تأمین نیازهای داخلی و بهینهسازی فرآیند تولید ایجاد کرده است. یکی از راهکارهای اصلی برای مدیریت این وضعیت، گسترش کشاورزی قراردادی است؛ راهکاری که به افزایش کیفیت و رقابتپذیری محصولات کشاورزی ایران در بازارهای جهانی کمک خواهد کرد. آیا کشاورزی قراردادی میتواند مسیر جدیدی را برای توسعه پایدار کشاورزی کشور هموار کند؟
محوریت کشاورزی، کلید دستیابی به رشد اقتصادی پایدار است.
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه بخش کشاورزی در تحقق اهداف اقتصادی کشور نقش محوری دارد، گفت: کشاورزی باید محور استقلال کشور باشد و امنیت غذایی پایه امنیت ملی است.
چشمانداز بازار تراریختهها در برابر بحرانهای غذایی
یک پژوهشگر کشاورزی نوشت،بازار دانههای تراریخته از سال ۱۹۹۶ به شدت تغییر کرده و از یک بخش رقابتی متعلق به مالکان شرکتهای خانوادگی به یکی از سریعترین صنایع درحال رشد چندملیتی تبدیل شده است.
مدیریت و تامین مالی در دو حوزه پرورش میگو و ماهی در قفس عملیاتی شد.
مدیر برنامه ملی توسعه شهرکهای گلخانهای و شیلاتی معاونت علمی از برنامهریزی مشترک این دفتر ویک بانک به منظور عملیاتی شدن مدیریت و تامین مالی در دو حوزه پرورش میگو و ماهی در قفس خبر داد.
ضرورت مدیریت یکپارچه و هماهنگ وظایف تولید و تجارت کشاورزی
در پنجمین نشست یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی به موضوع چالشها و الزامات ادغام وظایف بازرگانی در وزارت جهاد کشاورزی پرداخته شد.
مطالبات واردکنندگان مواد اولیه کودهای شیمیایی پرداخت میشود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت که با مساعدت وزیر جهاد کشاورزی هرچه زودتر مطالبات وارد کننده مواد اولیه کودهای شیمیایی را برطرف می کنیم.