بهبود وضعیت، مدیریت منابع آب ؛ هدف اصلی کمیسیون کشاورزی مجلس
کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در سال ۱۴۰۳ با تمرکز بر چالشهای عمده بخش کشاورزی، بحران آب، امنیت غذایی و حفظ محیط زیست، مصوبات و اقدامات مؤثری را در راستای تحقق اهداف توسعه پایدار و حمایت از تولید داخلی به تصویب رساند.
پتانسیل تولید ۳.۵ میلیون تن مرغ در کشور وجود دارد.
نایب رئیس اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: پتانسیل کنونی صنعت مرغداری ۳.۵ میلیون تن است که پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش راه حلی برای افزایش بهره وری تولید و ارتقای کیفیت است.
صرفهجویی ۲ میلیون تنی در مصرف گندم با راهاندازی سامانه نانینو
عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست در مجلس گفت: اگر روند افزایش مصرف گندم در سالهای گذشته یعنی سالانه ۳ تا ۴ درصد ادامه مییافت، امروز شاهد افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی مصرف بودیم، اما با اجرای سامانه نانینو، مصرف گندم در سطح سال ۹۸ تثبیت شده و از افزایش ۲ میلیون تنی معادل ۱۵ درصد جلوگیری شده است.
رئیس کمیسیون آموزش مجلس: مجلس با تمام ظرفیت از سازمان تات حمایت میکند/ باغ گیاه شناسی گنجینهای زنده برای آینده کشور است.
تهران- ایانا- جریان بازدید از باغ گیاهشناسی ملی ایران، رئیس کمیسیون آموزش مجلس گفت: «این باغ، گنجینه ژنتیکی کشور است و باید با حساسیت حفظ شود.» علیرضا منادی همچنین سازمان تات را «مرجع اصلی تحقیقاتی کشور» در حوزه امنیت غذایی و سلامت معرفی کرد.
لزوم مقابله با علفهای هرز گندم/ حفظ نباتات به میدان آمد.
تهران- ایانا- در شرایطی که علفهای هرز به تهدیدی جدی برای مزارع گندم تبدیل شدهاند، سازمان حفظ نباتات کشور با اجرای برنامه پایش سراسری، ارائه توصیههای فنی و نظارت بر عملیات کنترل، نقش مؤثری در کاهش خسارات و حمایت از کشاورزان ایفا کرده است.
بورس کشاورزی؛ کلید طلایی رونق تولید و حمایت از کشاورزان
مدیرعامل کارگزاری توسعه کشاورزی، با اشاره به تجربه موفق کشورهای پیشرفته در عرضه محصولات کشاورزی از طریق بورس، از ضرورت احیای رینگ کشاورزی در بورس کالای ایران میگوید؛ راهکاری که نهتنها قیمت واقعی محصولات را کشف میکند، بلکه کشاورزان را به تولید باکیفیتتر و کسب درآمد بیشتر تشویق خواهد کرد.
تامین آب و برق، لازمه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی است.
رئیس اتاق اصناف کشاورزی ایران با انتقاد از رویکرد وزارت نیرو در زمینه آب و انرژی بخش کشاورزی گفت: افزایش انگیزه و اعتماد بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در کشاورزی، نیازمند اطمینان از تامین آب و برق است.
محصولات تراریخته امنیت غذایی جهانی را بهبود داد.
به گفته برخی دانشمندان در پاسخ به تراریختهها و تأثیر آن بر تأمین امنیت غذایی، محصولات تراریخته کمک قابل توجهی به بهبود امنیت غذایی جهانی کرده است.
طرح پشتیبانی و رفع موانع تولید کشاورزی اصلاح شد/ حذف بروکراسی اداری گامی بلند در مسیر تامین امنیت غذایی است.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس، گفت: طرح پشتیبانی و رفع موانع تولید کشاورزی بخشی از برنامههای کلان کمیسیون کشاورزی برای حمایت از تولید داخلی و تقویت زنجیره ارزش محصولات کشاورزی است.
معاون وزیر: بخش کشاورزی باید به سمت سودآوری و بهره وری حرکت کند.
معاون برنامهریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی با تشریح دلایل اقتصادی نبودن بخش کشاورزی کشور، گفت: پراکندگی زمین ها و غیرهدفمند بودن یارانه ها از جمله عوامل غیراقتصادی بودن کشاورزی است، بر این اساس این بخش باید به سمت سودآوری حرکت کند تا تبدیل به مزیت رقابتی شود که البته قابل تحقق است.