مدیرکل دفتر امور اقتصادی

 

جناب آقای دکتر محمد خالدی 

 

شرح وظایف دفتر امور اقتصادی

۱- بررسی، تجزیه و تحلیل لازم به منظور شناخت و تبیین نقاط ضعف و قوت، نیازها و اولویت های بخش کشاورزی و صنایع مربوطه در استفاده از منابع پولی و سرمایه ای.

۲- انجام بررسی های لازم به منظور برآورد نیاز کشور به محصولات و فرآورده های کشاورزی با همکاری و مشارکت معاونت های ذیربط.

۳- انجام اقدامات لازم به منظور بهبود و بهسازی فرآیندهای پیش بینی، تهیه، تلفیق، تصویب، ابلاغ، تخصیص و توزیع منابع بانکی (ریالی و ارزی) بخش کشاورزی و صنایع وابسته در سطوح مختلف فعالیتی و یا استانی.

۴- سیاستگزاری و تدوین دستورالعمل های لازم در خصوص ایجاد اشتغال و کارآفرینی در بخش کشاورزی با همکاری سایر معاونت ها و موسسات و شرکت های وابسته.

۵- تدوین طرحهای اشتغال زا و کارآفرینی با همکاری معاونت های ذیربط و موسسات و شرکت های وابسته جهت ارایه به شورای عالی اشتغال و پیگیری تصویب و اجرای آن.

۶- ساماندهی بازار سرمایه و جذب و تشویق سرمایه گذاری های خارجی در بخش کشاورزی.

۷- برنامه ریزی و انجام اقدامات لازم به منظور جذب و هدایت اعتبارات و تسهیلات بانکی مورد نیاز طرحها و برنامه های مصوب وزارت و حضور در مراجع ذیصلاح پولی و بانکی کشور به منظور توجیه و دفاع از آنها و پیگیری ابلاغ اعتبارات و تسهیلات مورد نیاز و نظارت بر حسن اجرای آن.

۸- برنامه‌ریزی لازم برای تنظیم بازار محصولات کشاورزی و تعیین قیمت تضمینی و تامین منابع مالی مورد نیاز به منظور حمایت از تولید کنندگان بخش با همکاری و مشارکت معاونت ها و واحدهای ذیربط.

۹- تهیه، تنظیم و ابلاغ سیاستها، خط مشی ها، ضوابط و مقررات اعطای تسهیلات ارزی و ریالی به تولید کنندگان ، بهره برداران و سایر اشخاص حقیقی و حقوقی فعال در بخش کشاورزی و صنایع تبدیلی و خدمات مرتبط.

۱۰- تعیین و اجرای سیاستها و روشهای حمایتی و بیمه ای به منظور حمایت از تولید کنندگان، تولیدات، تاسیسات و صنایع تبدیلی بخش کشاورزی و پیشنهاد یارانه های مورد نیاز در راستای اهداف توسعه صادرات و پرداخت خسارت به تولید کنندگان و بهره برداران خسارت دیده با هماهنگی و مشارکت واحدهای ذیربط.

۱۱- انجام اقدامات لازم در جهت تقویت و توسعه صندوقهای حمایت از توسعه بخش کشاورزی و صنایع تبدیلی و روستایی با مشارکت تولید کنندگان در راستای حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی.

۱۲- تهیه ، تدوین و پیشنهاد سیاست ها، استراتژیها و برنامه های مورد نیاز توسعه صادرات محصولات کشاورزی در چارچوب اهداف طرح جامع توسعه صادرات کشور و پیگیری مصوبات آن در مراجع ذیربط و فراهم آوردن تسهیلات و امکانات و انجام هماهنگی ها و پیگیریهای لازم برای توسعه صادرات محصولات و فرآورده های کشاورزی و صنایع روستایی و خدمات فنی و مهندسی مربوطه با هماهنگی واحدهای ذیربط.

۱۳- تهیه و تدوین دستورالعمل ها و آیین نامه های اجرایی مورد نیاز.

۱۴- برنامه ریزی جهت تخصیص وجوه اداره شده، یارانه های سود تسهیلات سرمایه گذاری، کمک های فنی و اعتباری و نظارت بر توزیع و مصرف بهینه آن با همکاری معاونتهای تخصصی ذیربط و سازمانهای جهاد کشاورزی استانها.

۱۵- برنامه ریزی به منظور تجهیز و هدایت تسهیلات بانکی در جهت سرمایه گذاری در بخش کشاورزی و صنایع وابسته (ریالی و ارزی)

۱۶- تهیه و تدوین و ابلاغ ضوابط و سیاستهای مربوط به برنامه ها و طرحهای اشتغالزایی، سرمایه گذاری و کارآفرینی در بخش کشاورزی.

۱۷- بررسی جهت ظرفیت سنجی اشتغال و شناسایی نیازهای مهارتی نیروی کار در بخش کشاورزی و صنایع وابسته.

۱۸- برنامه ریزی جهت تامین منابع برای حمایت از کارآفرینی و اشتغال در بخش کشاورزی و صنایع وابسته.

۱۹- انجام اقدامات لازم در جهت تقویت و توسعه صندوقهای حمایت از توسعه بخش کشاورزی و صنایع تبدیلی و روستایی با مشارکت تولید کنندگان در راستای حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی.

۲۰- برنامه‌ریزی لازم برای تنظیم بازار محصولات کشاورزی و تعیین قیمت تضمینی و تامین منابع مالی مورد نیاز به منظور حمایت از تولید کنندگان بخش با همکاری و مشارکت معاونت ها و واحدهای ذیربط.

۲۱- برنامه‌ریزی در جهت تدوین سیاستهای تجارت خارجی بخش کشاورزی و صنایع وابسته به آن ، اعم از صادرات و واردات از طریق اعمال مشوقهای صادراتی و وضع تعرفه های ورودی کالاها با هماهنگی سایر معاونتها.

۲۲- تعیین و اجرای سیاست‌ها و روش‌های حمایتی و بیمه ای به منظور حمایت از تولید کنندگان، تولیدات، تاسیسات بخش کشاورزی و صنایع تبدیلی مربوطه و پیشنهاد یارانه های مورد نیاز در راستای اهداف توسعه صادرات و پرداخت خسارت به تولید کنندگان و بهره برداران خسارت دیده با هماهنگی و مشارکت واحدهای ذیربط.

۲۳- بررسی و اجرای طرح‌های جدید اقتصادی و حمایت از جمله هدفمندی یارانه ها با مشارکت واحدهای ذیربط.