مرغ آرین نیازمند متولی واحد و ایجاد زنجیره یکپارچه از لاین تا بازار
یازدهمین نشست از یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با موضوع «الگوی احیا و ارتقاء مرغ لاین آرین»، دوشنبه ۸ بهمنماه ۱۴۰۳ با میزبانی «موسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی وزارت جهاد کشاورزی» برگزار شد. در این نشست کارشناسان و مسئولان بر ضرورت جایگزینی تدریجی سویه آرین در بازار گوشت مرغ، تاکید کردند و اقدامات دولت در این زمینه طی سال های اخیر را ارزیابی کردند. همچنین الزامات و اقدامات لازم برای تحقق سهم ۲۰ درصدی سویه آرین در بازار گوشت مرغ با توجه به هدف گذاری برنامه هفتم پیشرفت پیشنهاد و ارائه شد.
گام بزرگ موسسه رازی برای تقویت ارتباطات جهانی در حوزه آنتیونومها با برگزاری کنفرانس بین المللی
معاون تحقیقات و فناوری موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی گفت: با هدف تقویت ارتباطات علمی جهانی و تثبیت جایگاه این مجموعه بهعنوان مرجع بینالمللی در حوزه آنتیونومها، کنفرانس بینالمللی جانوران سمی در ۲۹ و ۳۰ بهمنماه برگزار میشود.
کاهش ۴۰ میلیون تنی ضایعات بخش کشاورزی با پرتو دهی/لزوم تقویت زنجیره ارزش
معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: پرتودهی در بخش کشاورزی می تواند سبب کاهش ۴۰ میلیون تنی ضایعات شود که تامین کننده امنیت غذایی خواهد بود.
تداوم صادرات کیوی ایران به کشورهای هدف/ مدیریت آفات با تعامل کشورهای همسایه
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور با بیان تداوم صادرات کیوی بدون مشکل به همه کشورهای هدف صادراتی، گفت: مدیریت آفات با تعامل کشورهای همسایه انجام می شود.
ذرت خوشهای؛ مغذیتر و ارزانتر از ذرت
بر اساس برآوردهای وزارت جهاد کشاورزی با کشت ذرت خوشهای در ۱۳۰ هزار هکتار از اراضی کشور، دستکم یک چهارم نیاز ایران به ذرت وارداتی رفع میشود.
کشاورزی در ۲۰۲۵ بررسی شد: سال سخت غذا
با توجه به تحولات چشمگیر و وضعیت پیچیده و نااطمینانیهای اقتصادی و اقلیمی در پایان سال ۲۰۲۴، پیشبینیهایی درخصوص وضعیت غذا و کشاورزی برای سال ۲۰۲۵ مطرح شده است. طبق گزارش فودپرینت این پیشبینیها بر پنج محور اصلی متمرکز هستند که هر یک تاثیرات عمیق و چندبعدی بر سیاستهای غذایی، تولید محصولات کشاورزی، امنیت غذایی و وضعیت زیستمحیطی خواهند داشت. این محورها علاوه بر بررسی مستقیم و ملموس تغییرات در روند تولید، توزیع و مصرف مواد غذایی، به طور غیرمستقیم بر تحولات گستردهتری چون تغییرات اقلیمی، بحرانهای اقتصادی و تحولات جهانی در بازارهای مواد غذایی نیز تاثیر خواهند گذاشت. در واقع، سال ۲۰۲۵، همراه با چالشها و فرصتهای نوین است که نیازمند سیاستگذاریهای هوشمندانه و پاسخگویی سریع و هماهنگ برای مواجهه با آنها خواهد بود.
امسال تولید گوشت عشایر به ۲۰۰ هزارتن میرسد.
فضل خرم مدیرعامل اتحادیه تعاونی های عشایری دامداران متحرک از توزیع ۱۵ هزارتن نهاده مدت دار به جامعه عشایر از ابتدای سال خبر داد و گفت: قرار است ۷۰ هزارتن نهاده دامی به منظور تولید قراردادی ۴ هزارتن گوشت در اختیار جامعه عشایر قرار بگیرد. برنامه ما برای تولید قراردادی یک میلیون راس در ازای ۹ هزارتن گوشت و ۱۵۰ هزارراس دام بوده است.
رئیس سازمان شیلات ایران: افزایش تولید آبزیان در کشور
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بیمه کشاورزی به نقل از خبرگزاری صدا و سیما؛ سیدحسین حسینی، معاون وزیر جهاد کشاورزی با موضوع نقش سازمان شیلات ایران در توسعه دریامحور گفت: سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو) پیشبینی کرده است که تا سال ۲۰۵۰ میلادی، جمعیت جهان به ۹.۸ میلیارد نفر برسد و لازم است پروتئین مصرفی بیش از ۷ میلیارد نفر از آبزیان تامین شود.
کمیته برنامه هفتم توسعه با هدف نظارت بر اجرای این برنامه تشکیل شد.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی جزئیات جلسه عصر امروز این کمیسیون را تشریح کرد.
عرضه سیب زمینی ذخایر سازمان مرکزی تعاون روستایی به بازار
مدیرکل سبزیها و گیاهان جالیزی وزارت جهاد کشاورزی از عرضه سیب زمینی به میادین میوه و تره بار شهرداری خبر داد و گفت: برآوردها نشان دهنده حدود ۱.۲ میلیون تن سیب زمینی موجود در انبارها است.