چه محصولات گرمسیری به ایران وارد میشود؟ /خودکفایی در صورت تامین اعتبار
مدیرکل دفتر امور میوههای گرمسیری و نیمه گرمسیری ضمن ارائه گزارشی از سطح زیر کشت میوههای گرمسیری در کشور اظهار کرد: در حال حاضر ۴ میوه موز، انبه، آناناس و نارگیل به کشور وارد میشود و در واقع اکثر محصولات باغی از جمله خرما، پسته، انجیر، کیوی، مرکبات و... و. از اقلام مهم صادراتی هستند و در خصوص میوههای گرمسیری در حال حاضر بخشی از نیاز کشور در داخل تامین میشود.
در خودکفایی گندم عقب گرد نداریم.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد خودکفایی در تامین گندم نه تنها نباید عقب گرد داشته باشد، بلکه باید تداوم یافته و بستر صادرات محصول مازاد نیز فرهم شود.
۳ درصد از منابع عمومی صندوق توسعه با مصوبه مجلس به بخش کشاورزی اختصاص داده شد/کشاورزان از محل ارز تخصیصی به واردات حمایت میشوند.
فلسفی نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس، گفت: کشاورزانی که گندم، برنج، جو، ذرت و انواع محصولات دامی و لبنی تولید میکنند باید مورد حمایت دولت قرار بگیرند به همین دلیل در مجلس مصوب کردیم تا یک درصد از 11 و نیم میلیارد دلار ارز تخصیصی به واردات دارو، غذا و نهادههای دامی صرف حمایت از تولید شود.
بهرهبرداری از جنگلها؛ آری یا نه؟
تهران- ایانا- اخیرا با وجود قانون ممنوعیت بهرهبرداری از جنگل، بحث مدیریت بهرهبرداری از چوبهای جنگلی باز شده و روی میز بررسی موسسات آموزشی و تحقیقاتی قرار گرفته است. اما اجرایی کردن نتایج این تحقیقات، مستلزم الزاماتی است که فراهم بودن آن با اما و اگرهایی همراه است.
قیمت خرید تضمینی چغندر افزایش یافت.
مجری طرح گیاهان قندی کشور گفت: قیمت تضمینی هر کیلوگرم چغندرقند بهاره و پاییزه با تصویب شورای قیمتگذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات اساسی کشاورزی به ترتیب ۳۱ درصد و ۳۶.۸ درصد افزایش یافت.
تامین بیش از ۹۰ درصد دانههای روغنی از طریق واردات/ برنامهریزی ۱۰ ساله برای خودکفایی
رئیس پژوهشکده کنسرسیوم و امنیت غذایی با تاکید بر اینکه باید تلاش کنیم که نیاز خود به واردات را کاهش دهیم، اظهار کرد: بیش از ۹۰ درصد دانههای مورد نیاز ما از طریق واردات و بیش از ۱۰۰ هزار تن آن از طریق تولید داخل تامین میشود که بر اساس برنامهریزیهای وزارت جهاد کشاورزی میزان آن به بیش از ۳۰۰ هزار تن در سال خواهد رسید و طی یک برنامه ۱۰ ساله میتوانیم حدود ۷۰ درصد وابستگی خود به واردات را کاهش دهیم.
خلق ۴۸۰ میلیون دلار ارزشافزوده با اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها
سرپرست معاونت پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به ارزش ۴۰ میلیارد دلاری محصولات کشاورزی کشور، از افزایش ۳۵ درصدی تولید در دیمزارها خبر داد و گفت: با اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها، شاهد افزایش ۱.۶ میلیون تنی تولید در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال قبل بودیم که معادل ۴۸۰ میلیون دلار ارزشافزوده برای کشور است.
توسعه قفسهای دریایی در مسیر کاهش تلاش صیادی
معاون صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران از سیاستگذاری این سازمان برای سوق جامعه صیادی به سمت آبزیپروری خبر داد.
تا پایان آذرماه؛ موسسه رازی سه میلیارد دوز انواع واکسن های مورد نیاز دامپزشکی کشور را تولید کرد.
معاون تحقیق و تولید فرآورده های بیولوژیک موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، از تولید دو میلیارد و 740 میلیون دوز انواع واکسن های طیور و 182 میلیون دوز انواع واکسن های دام در پایان 9 ماهه امسال، در این مجموعه خبر داد.
تولید برنج هیبرید در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی
مجری طرح برنج وزارت جهاد کشاورزی گفت: سیاست این وزارتخانه انتقال فناوری برنج هیبرید به داخل بوده که تناژ تولید آن در هر هکتار بیش از ۱۰ تن است.