• 1403/10/10 - 08:21
  • - تعداد بازدید: 1
  • - تعداد بازدیدکننده: 1
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

نگاه چندبعدی به منطقه مکران برای توسعه همه‌جانبه/ شیلات جای نفت را خواهد گرفت.

در اولین نشست تخصصی در حوزه سیاست‌گذاری پیشرفت و آبادانی منطقه مکران تحت عنوان ایده‌هایی برای پیشرفت و توسعه منطقه مکران، نماینده ویژه رئیس‌جمهور در اقتصاد دریامحور اعلام نمود شیلات جای نفت را خواهد گرفت.

به گزارش ایسنا، ظهر امروز (شنبه)، نخستین نشست تخصصی در حوزه سیاست‌گذاری پیشرفت و آبادانی منطقه مکران با عنوان  «ایده‌هایی برای پیشرفت و توسعه منطقه مکران» به همت کمیسیون خدمات فنی و مهندسی و احداث اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با حضور رئیس اتاق ایران، نماینده ویژه رئیس‌جمهور در اقتصاد دریامحور، نایب‌رئیس اتاق ایران و فعالان اقتصادی برگزار شد.

در این نشست، صمد حسن‌زاده- رئیس اتاق بازرگانی ایران- اظهار کرد: مرکز پژوهش‌های اتاق ایران در قالب چند سرفصل، منطقه مکران را مورد توجه و بررسی قرار داده است؛ در قدم اول، موقعیت استراتژیک مکران را دیده و به دنبال آن، دیپلماسی اقتصادی برای توسعه مکران، ایجاد پل ارتباطی اقتصادی با کشورهای همسایه، بررسی ظرفیت‌های لجستیکی مکران، نقش بنادر مکران بر تجارت و نقش بخش خصوصی در اقتصاد دریامحور با تکیه‌بر ظرفیت‌های مکران را در دستور کار قرار داده است.

وی تاکید کرد: علاوه بر موضوعاتی که مطرح شد، توسعه حمل‌ونقل در این حوزه، ظرفیت‌های کشاورزی و شیلات در مکران، صنایع پتروشیمی و انرژی، توجه به مکران از منظر انرژی‌های تجدیدپذیر، تبدیل آن به‌عنوان قطب جدید گردشگری، توسعه زنجیره ارزش در صنایع معدنی، اهمیت جذب سرمایه‌گذاری که هرکدام به‌نوبه خود اثرات بسیاری دارند نیز موردنظر مرکز پژوهش‌های اتاق ایران قرار دارند. این محورها بیانگر سطح اهمیت این منطقه است.

در ادامه این نشست، علی عبدالعلی‌زاده- نماینده ویژه رئیس‌جمهور در اقتصاد دریامحور - نیز گفت: دیدگاه بنده به اداره امور کشور، سپردن اقتصاد به بخش خصوصی است؛ دولت باید برای اقتصاد، سیاست‌گذاری کند و سیاست‌ها در راستای منافع مردم و بخش خصوصی باشد. 

نماینده ویژه رئیس‌جمهور در اقتصاد دریامحور، تصریح کرد: مکران دروازه ارتباط ایران با جهان است. مکران برای توسعه کشور بسیار ارزشمند است. موقعیت استراتژیک مکران در تجارت بین‌الملل دو محور دارد: توسعه دریامحور به‌شرط صلح و آرامش ممکن است نه تلاطم‌های عکس‌العملی.

وی تاکید کرد: منطقه ظرفیت سرمایه‌گذاری بالایی دارد؛ بنابراین توسعه مکران نیاز به سرمایه‌گذاری زیرساختی دارد. در حال حاضر بر روی ابر پروژه‌ها تصمیم قطعی برای سرمایه‌گذاری گرفته شده شد و در آینده مکران، شیلات جای نفت را خواهد گرفت. ظرفیت تولید ماهی باید به بیش از چهار میلیون تن برسد و تا ۱۰۰ میلیون تن هم ظرفیت وجود دارد.

این مقام دولتی تصریح کرد: ما در مکران به دنبال توسعه دودکشی نیستیم؛ جهت توسعه دانش در این منطقه تلاش می‌کنیم. نباید فرصت توسعه کشور را با دودکش‌ها خفه کرد. در مکران بادهای شدید ماسه‌ای داریم؛ در اینجا امکان استفاده از انرژی تجدیدپذیر خورشیدی وجود ندارد، ولی ظرفیت خوبی برای انرژی بادی هست. سواحل مکران ظرفیت خوبی برای توسعه گردشگری دارد. ما باید تصمیم بگیریم که از رقبای خود در منطقه پیش بیفتیم. امیدواریم در سواحل خشک شاهد حضور سرمایه‌گذارهای خارجی باشیم.

  • گروه خبری : اخبار ویژه بودجه,دفتر برنامه و بودجه
  • کد خبر : 190727
کلمات کلیدی
مهرداد توده روستا
خبرنگار

مهرداد توده روستا