آمادگی همکاری سازمان تات با معاونت علمی و فناوری رییسجمهور/ دانش فنی راه افزایش تولید بخش کشاورزی با منابع موجود است

وزیر جهادکشاورزی، دانشبنیان شدن بخش کشاورزی را تنها راه افزایش راندمان و تولید با منابع موجود دانست و بر بهرهمندی از همه امکانات علمی و نهادهای فن و دانش تاکید کرد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهادکشاورزی، غلامرضا نوری در نشست با معاونت علمی و فناوری رییسجمهور، دو الی سه برابر شدن تولید کشاورزی ایران را با توجه به اقلیم سخت و منابع محدود آب و خاک از راه تزریق علم و فن امکانپذیر دانست و این تجربه جهانی را در کشورمان قابل تکرار توصیف کرد.
وی در تشریح اکوسیستم علمی وزارت جهادکشاورزی گفت: این وزارتخانه دارای موسسههای تحقیقاتی و پژوهشی است که قدمت برخی به بیش از یکصد سال میرسد و استقرار آن در منطقه غرب آسیا منحصربفرد است.
نوری از خدمات فراوان موسسههای تحقیقاتی به رشد کشاورزی کشور گفت و تصریح کرد: بخش عظیمی از واکسنهای دامی و انسانی در موسسه رازی تولید میشود، تولید سرمهای درمانی از دیگر دستاوردهای این سازمان علمی و پژوهشی است. در مجموع موسسهها و محققان آن کمک زیادی به رشد کشاورزی کشور کردهاند.
وی شرایط امروز منابع تولید را در معرض خطر خواند و تاکید کرد: در حال حاضر ما از یک سو با تغییر اقلیم، فرسایش خاک و خشکسالی مواجهیم و از سوی دیگر محکوم به افزایش تولید به دلیل ازدیاد جمعیت و تامین غذای مردم هستیم.
وزیر جهاد کشاورزی اهمیت امنیت غذایی را با توجه به تحولات بینالمللی چنین ارزیابی کرد: آنچه که اکنون در منازعات بینالمللی و شیوههای رویارویی کشورها با یکدیگر رخ نشان داده، به کار بستن سلاح گرسنگی است.
وی تهدید امنیت غذایی را ابزاری برای استیلای قدرتها در منازعات کنونی دانست و گفت: از همین رو است که غذا اولویت اول حکومتها است و حکمرانی کشاورزی به دلیل تامین سفره خانوار و خوداتکایی در استقلال غذایی کشورها دارای اهمیت است.
نوری یادآور شد: همه این رویدادها مسوولیت مشترک دولت و بخش خصوصی را برای تولید غذا و تامین پایدار آن سنگینتر میکند و این تعهد نوعی خدمت در راه اقتدار ایران و ایستادگی در برابر تهدیدات دشمنان است.
وزیر جهادکشاورزی بکار بستن روشهای علمی برای سازگاری کشاورزی با اقلیم و پیادهسازی دانش و فناوری در بهینهسازی جیره دام و طیور، تولید و کشت دانهها، محصولات و ارقام سازگار با اقلیم را گامی برای ارتقای بهرهوری کشاورزی با منابع موجود اعلام کرد.
وی با بیان این که به هر سمت که نگاهی بیاندازیم یا به فردا بیاندیشیم؛ راهی جز علم، فن و دانش برای رسیدن به امنیت غذایی نخواهیم داشت.
نوری با اذعان به این که با وجود داشتن موسسههای پژوهشی و تحقیقاتی و اندیشمندان کاربلد، در این مسیر خود را بینیاز از دانش و یاری نمیدانیم، تاکید کرد: از کمکهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شرکتهای دانشبنیان و دیگر مراکز دانشگاهی و فعالان این عرصه برای استقلال غذایی و توسعه کشاورزی بهره خواهیم برد.
نظر دهید