• 1403/08/15 - 09:06
  • - تعداد بازدید: 8
  • - تعداد بازدیدکننده: 8
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
معاون پژوهش و فناوری سازمان تات:

معرفی دو رقم جدید انار در آینده نزدیک/ فناوری هسته‌ای به کمک باغداران می‌آید

 

معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در سومین جشنواره ملی انار ساوه، هدف از برگزاری این جشنواره را توسعه ارقام مقاوم و اقتصادی در تولید انار دانست و گفت: دو رقم جدید انار در آینده نزدیک معرفی می‌شود.

 

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهادکشاورزی به نقل از روابط‌ عمومی سازمان تات؛ حسین جعفری اظهار داشت: ایران به عنوان خاستگاه اصلی انار، دارای بیش از ۷۰۰ ژنوتیپ مختلف از این محصول است که ظرفیت ژنتیکی فوق‌العاده‌ای را در اختیار پژوهشگران و اصلاح‌گران قرار داده است؛ این تنوع ژنتیکی، امکان توسعه ارقام مقاوم به تنش‌های محیطی و تولید اقتصادی این محصول را فراهم کرده است.

وی با تأکید بر این که ظرفیت‌های کشور در این زمینه بسیار بالاست، افزود: اقتصادی کردن تولید انار از مهم‌ترین اولویت‌های ما در وزارت جهادکشاورزی است، به طوری که بتوانیم تولیدی اقتصادی و پایدار را برای باغداران ایجاد کنیم و بستر لازم برای جذب سرمایه‌گذاری‌های بخش خصوصی فراهم شود.

جعفری برای دستیابی به این هدف دو راهکار اساسی ارائه داد و گفت: راهکار نخست، استفاده از ظرفیت‌های ژنتیکی و به‌نژادی ارقام انار بومی ایران است که در همین راستا؛ طی ماه‌های آتی، دو رقم جدید انار با ویژگی‌های بازارپسندی بهتر و عملکرد بالاتر توسط محققان سازمان تات به باغداران معرفی خواهد شد، این ارقام جدید نه تنها به نیازهای بازار پاسخ می‌دهند بلکه تولید محصول در هر هکتار را افزایش خواهند داد.

وی راهکار دوم را ورود به حوزه به‌باغی عنوان کرد و گفت: اکثر باغ‌های انار کشور در وضعیت درجه دو و سه قرار دارند و میانگین عملکرد کنونی حدود ۱۴ تن در هکتار است که با عملکرد ایده‌آل فاصله دارد.

معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی تأکید کرد: برای پرکردن این فاصله باید تحقیقات گسترده‌ای در زمینه به‌باغی انجام شود و همکاری فعال باغداران ضروری است تا بتوانیم فناوری‌های نوین را به چرخه تولید انار وارد کنیم.

وی در پایان از توسعه فناوری‌های مختلف، از جمله فناوری هسته‌ای، در بخش‌های اصلاح، انبارداری و نگهداری محصولات کشاورزی خبر داد و افزود: این فناوری‌ها توانسته‌اند به بهبود کیفیت و دوام محصولات کشاورزی کمک شایانی کنند.

 

گفتنی است؛ جشنواره انار ساوه با هدف توسعه و معرفی ظرفیت‌های تولید و صادرات انار این شهرستان از ۱۴ آبان به مدت یک هفته برگزار می‌شود؛ این جشنواره با دو بخش اصلی رویدادی و نمایشگاهی، توجه علاقه‌مندان، فعالان صنعت انار و پژوهشگران را به خود جلب کرده است.

بخش نمایشگاهی جشنواره انار ساوه نیز شامل ۶۰ غرفه عرضه انار و محصولات جانبی آن است که در این غرفه‌ها، علاوه بر انار تازه، محصولات فرآوری‌شده، نظیر رب انار، آب انار و دیگر فرآورده‌ها نیز عرضه می‌شود. این بخش فرصت مناسبی برای آشنایی بازدیدکنندگان با تنوع و کیفیت محصولات انار ساوه فراهم می‌آورد، همچنین ۴۰ غرفه صنایع‌دستی نیز در این بخش حضور دارند که محصولات هنرمندان محلی و مرتبط با فرهنگ و سنت‌های این منطقه را به نمایش می‌گذارند.

این جشنواره، فرصتی ارزشمند برای معرفی پتانسیل‌های شهرستان ساوه در زمینه تولید انار و نیز تقویت ارتباط بین تولیدکنندگان، فعالان صنایع مرتبط و پژوهشگران این حوزه فراهم کرده و به ایجاد فرصت‌های جدید صادراتی برای این محصول باارزش کمک می‌کند.

  • گروه خبری : فناوري اطلاعات,مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات
  • کد خبر : 187912
کلمات کلیدی
روابط عمومی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی علیرضا سید اسحاقی
خبرنگار

روابط عمومی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی علیرضا سید اسحاقی

تصاویر